Meditació

Què és Meditació?

Sovint sol confondre’s l’estat de Meditació amb les tècniques o suports que s’utilitzen per a arribar a aquest estat. Cada tradició ja sigui hindú, budista, musulmana, cristiana, etc. té les seves pròpies tècniques meditativas, no hi ha una millor que una altra, sinó diferents maneres de fer o no fer segons el moment i les qualitats del meditador.

El que s’entén per Meditació és un determinat estat de consciència amb diferents nivells de profunditat, que sol (encara que no sempre ha de ser així) arribar-se progressivament.
Per a connectar amb aquest particular estat de consciència és bàsic aturar-se, no fer res, relaxar-se, deixar-se anar, simplement estar i permetre que la ment s’observi a si mateixa humilment sense judici ni valoració. Llavors descobreixes el torrent de pensaments que es succeïxen compulsivament, el caos i l’agitació que hi ha en el teu interior. No pots fer res per aturar aquest flux automàtic simplement romandre atent, desidentificat i deixar que els pensaments flueixin lliurement com núvols en un cel blau.

A poc a poc la ment comença a calmar-se i descobreixes que existeix un espai, petit al principi, entre pensament i pensament, una porta que quan l’obres mostra un espai de buidor plena. Un espai íntim, pur i innocent on habita el silenci amb tots els seus matisos. On el temps no existeix, on no desitges absolutament res, ni tens por a no-res, i és en aquest espai on habita el teu ésser més profund, aquesta part de tu gens concreta que et fa percebre a tots els éssers com a iguals, i et connecta amb una consciència molt major que tu mateix.

Gemma Mitjans


Espainterior
C/ Sant Guillem, 14
Vilassar de Mar
infoespainterior@gmail.com

2019